Kondenzációs minikazán – magyar piacra – magyar munkaerővel – magyar alkatrészekből

kazan.jpg

TÁRSASHÁZI LAKÁSOK FŰTÉSKORSZERŰSÍTÉSE KÉMÉNY NÉLKÜLI KIVITELBEN.

Cégünk felismerve a gázkészülék piac egy még betöltetlen üres szegmensét, kifejlesztette a MIKA-6EU 6 kW-os fűtőkészüléket. Újabb fejlesztésünk a MIKA-6E KON – kondenzációs mini kazán.

A készülékek nagyobb részt a magyar piacra készültek, magyar munkaerővel, nagyrészt magyar alkatrészekből összeépítve. Mivel más gyártók nem fejlesztenek ilyen kis teljesítményű készüléket, így a gázkészülék piacon – ipari mintaoltalommal támogatva –egyedülállóak vagyunk a termékekkel.

Konvektoros, gyűjtőkéményes és kémény nélküli lakások fűtés használati meleg víz ellátása MIKA-6EU gázkészülékkel

A MIKA-6E 6 kW-os mini gázkészülék család fejlesztése és gyártása 2010-ben indult el, főként konvektoros lakások fűtés és meleg víz ellátására.

Az OTÉK 6 kW teljesítmény felett korlátozza a homlokzati füstgáz kivezetést valamint az EU rendelete gyakorlatilag megszüntette a gyűjtőkémény használatának lehetőségét a NOx kibocsátás értékének limitálásával.

Korszerű fűtés-és meleg víz ellátás tekintetében gázkészülékként egyedül a Mika család felel meg az említett lakásokban az érvényben lévő rendeleteknek. Az elmúlt 9 évben  több mint 13.000 db készülék került felszerelésre pozitív visszajelzések mellett, mára kinőve az összes gyerekbetegségét.

A kezdeti visszajelzések az alacsony füstgáz hőmérsékletből adódó gyújtóláng elalvásról szóltak valamint a rendszerből eredő készülék szennyeződésekről, melyekre megszületett a megoldás.

A már két éve gyártott EU valamint E KON típus mindenben megfelel a mai kor követelményeinek. Ionizációs gyújtás, modulációs lángszabályozás, automatikus fagyvédelem, szivattyú letapadás  gátlás, távvezérelhetőség, külső hőmérséklet korrekciós lehetőség, vízáramlás és nyomás érzékelés biztosítja az automatikus biztonságos működést magas hatásfokon az ERP által megadott értékeken belül „A” kategóriájú energia címke kiállításával garantálva.

kazan.png

A készülék jelentős előnye a hagyományos konvektor fűtéssel szemben, hogy 3-4 készülék helyett 1 készülék+radiátor rendszerrel történik a lakás egyenletes hőmérsékletének fenntartása fél fokon belül, szoba termosztáttal vezérelve.

Lényeges, hogy az eddig nehezen fűthető helyiségek (fürdőszoba, folyosó) fűthetővé válnak radiátorral ill. törülköző szárítóval.

A készülék fele akkora, mint a konvektor és alacsony felületi hőmérséklete miatt szellőző nyílással ellátott bútorba is beépíthető.

A magas hatásfok, a kimenő füstgáz alacsony hőmérséklete, a falak felfűtése megközelítőleg 30 % energia megtakarítást eredményez a hagyományos rendszerhez képest. Nem elhanyagolható szempont, hogy a széndioxid kibocsátás is ennyivel csökken.

A készülék váltószelepes típusa indirekt tárolóval meleg víz ellátására is alkalmas, így végképp szükségtelenné teszi a kémény használatát, kiiktatva egy komoly veszélyforrást – a levegő hiányával küzdő átfolyó rendszerű víz melegítőt!

Tavaly szeptembere óta a tervköteles készülékcsere egyszerűsítésre került. A tervfelülvizsgálat  valamint a szilárdsági és tömörségvizsgálat a tervező hatáskörébe került, melyről mindössze bejelentési kötelezettséggel tartozik a szolgáltató felé. Így a folyamat a tervezéstől a kivitelezésig max. 2 napot vesz igénybe. A tervező dönt a mérő óra esetleges le-és felszereléséről, amennyiben nem szikra mentes technológiát ír elő.

Az érvényben lévő rendeletekkel kapcsolatban felmerült néhány félreértés, melyre a szolgáltatói engedélyes írásban választ adott:

  • A C11-es típusú készülék helyére felszerelhető a C13-as típus, a szerzett jog nem veszti érvényét
  • A füstgázkivezetéstől mért 10 méteres oldaltávolság csak 6 kW feletti teljesítményű készülékekre vonatkozik.
  • Középmagas és magas épületekbe beépíthető a MIKA készülékcsalád tagjai korlátozás nélkül.

További információ: 

Kondenzációs minikazán - magyar piacra - magyar munkaerővel - magyar alkatrészekből.

Társasházi lakások fűtéskorszerűsítése kémény nélküli kivitelben.

https://wp.me/p4QRvt-28Z