Intelligens robotizálás a logisztikában

rakt3.jpg

Az elmúlt évtized technológiai integrációja hatalmas lökést adott az automatizált rendszerek fejlődésének az intralogisztika területén is. Az internet, a hajtástechnika, érzékeléstechnika, a korszerű IT technikák,  a mesterséges intelligencia mixéből olyan rendszerek születtek, amelyek hatékony megoldást jelentenek mind a gyártó cégek, mind a raktározással foglalkozó logisztikai cégek számára.

rakt.jpg

Rendszerintegráció

A magyarországi cég rendszerintegrátorként logisztikai feladatok automatizálásában nyújt segítséget. Az automatizálás terén szerzett több mint 30 éves tapasztalatuk felhasználásával valósítják meg a robotizálási projekteket.

Robotok

Rendszereikben a legnagyobb gyártók eszközeit integrálják: intelligens autonóm robotokat, követőrobotokat, vezető nélküli targoncákat. Megtervezik és legyártják a raktári polcrendszereket, a szükséges görgős és hevederes szállítópályákat, lifteket, robotizált ki- és berakodó állomásokat.

Szoftverek

A raklapok, ládák, kocsiállványok robotizált mozgatását hatékony szoftverek vezérlik és optimalizálják, amely révén megvalósítható a real time készlet management, összehangolva és integrálva a felhasználó WMS/ERP rendszereivel.

Cross Dock megoldások robotizálása

A robotok a raklapokat zsámolyos megoldással továbbítják a lokációk között. A nem raklapos árut (dobozok, ládák) polcos állványok alkalmazásával továbbítják a komissiózási pontokra.

Picking Automatizálás

Az „áru az emberhez” elv alapján a robotok az állványokat mozgatják a komissiózó munkahelyekhez, és onnan vissza a raktárterületre. Az optimalizált „rendelés-csoportosítás” elősegíti a hatékony „többszöri kivét” alkalmazását az egyes állványoknál.

rakt1.jpg

Előnyök  (Esettanulmány)

Az egyik cégnél – amely 8.000 nm-es raktár bázison kezel 20.000 rendelést naponta – a robotizált rendszer bevezetése után a következő eredmények születtek:

Az áruk kiszedése akár megnégyszereződött:         100 db/óra  —  400 db/óra

A létszám harmadára csökken:                                    20 Pickers   —     6 Pickers

A raktározási kapacitás 30%-al nőtt :                         3 egység       —     4 egység

Gyors megtérülés:                                                          2-3 év

Magas rendelkezésre állás:                                          24 órás működés

Megnövekedett pontosság:                                          99,99%

Gyors telepítés és installáció:                                      1-3 hónap

Rugalmasan bővíthető rendszer: a robotok számát rugalmasan lehet növelni.

rakt2.jpg

A KIVÁLÓ MINŐSÉGEN FELÜL A LEGFŐBB ERÉNYÜK:

Megbízhatóság, szavahihetőség (amit akár telefonon is megígérnek arra a megrendelő biztosan számíthat). Vállalt munkájuk mindig gyors, pontos, határidőre kész, profi minőségben.

innova.jpg

intercontactban.png

सोचो वैश्विक स्तर पर  * 放眼全球  * THINK GLOBAL * 思う グローバル *  فكر عالميا

Business Development – Innovations & Future Technology – Investment

https://intercontact.wordpress.com

interenergy.jpg